Dit moet je weten
Aantal personen:
12 stuks
Bereidingstijd:
20 minuten + 20 minuten bakken
kCal:
240
Recept van:
Boodschappen
Ingrediënten
- 2 scharrelei(eren)
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 75 gram boter
- halve theelepel zout
- 1,5 dl melk
- 0,12 liter magere yoghurt
- halve theelepel kaneelpoeder
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram cranberry's
- kwart theelepel kruidnagelpoeder
Bereiding
- Laat de gewassen cranberry's goed uitlekken en dep ze droog op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, het zout, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een beslagkom, meng goed en maak een kuiltje in het midden.
- Klop de yoghurt, de melk, de eieren en de gesmolten boter los in een andere kom en giet het mengsel in het kuiltje.
- Roer tot een vrij stijf beslag. Roer niet te lang, er mogen nog wat klontjes in zitten.
- Spatel de cranberry's door het beslag.
- Schep het beslag in de vormpjes en zet 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffins 5 minuten in de vorm rusten, stort ze en laat ze op een rooster afkoelen.
Benodigdheden:
- Muffinvorm, of papieren cupcakes vormpjes
www.kids-n-fun.nl