Dit moet je weten
Aantal personen:
2 stuks
Bereidingstijd:
15 minuten + 15 minuten oven
kCal:
680
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 1/4 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 takje munt, vers
- 125 gram yoghurt, griekse
- 4 eetlepels hazelnootpasta
- 150 gram zelfrijzend bakmeel, plus extra voor bestuiven
- 2 eetlepels hazelnoten
- 125 gram aardbeien
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
- Bestuif het werkblad met wat bakmeel. Verdeel het deeg in 2 porties en rol elke portie uit tot een ronde lap van Ø 20 cm. Bestrijk het deeg met het bakkwastje aan beide kanten licht met de olie. Verdeel de lappen deeg over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze in het midden van de oven in ca. 15 min. licht goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3-4 min. goudbruin. Hak de noten grof.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Haal de blaadjes van het takje munt.
- Neem de pizza’s uit de oven en besmeer met de hazelnootpasta.
- Beleg met de aardbeien, hazelnoten en strooi de muntblaadjes erover.
Benodigdheden:
- deegroller
- bakkwastje
- bakpapier
www.kids-n-fun.nl