Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
25 minuten
kCal:
400
Recept van:
-
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 2 gesnipperde ui(en)
- zout
- peper
- 4 gesnipperde sjalot(ten)
- 1 blikje tomatenpuree, 70 gram
- 1 pot kapucijners, 720 ml
- 200 gram spekblokjes
- 4 augurk, in blokjes
- 4 eetlepels picalilly
- 1 potje appelcompote
- zilveruitjes
Bereiding
- Giet de kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
- Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan.
- Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
- Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken.
- Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.
www.kids-n-fun.nl