Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
20 minuten
kCal:
Recept van:
boodschappen
Ingrediënten
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- mespuntje versgemalen peper
- 2 teentjes geperste knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- mespuntje gemberpoeder
- mespuntje nootmuskaat
- mespuntje kaneelpoeder
- 1 citroen
- mespuntje cayennepeper, naar smaak, is erg scherp
- 300 gram varkenshaas
Bereiding
- Snijd de varkenshaas in blokjes van circa 2 cm. Leg ze in een enkele laag in een schaal.
- Boen de citroen schoon onder koud water, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap met de olijfolie, knoflook, 1 eetlepel peterselie en de specerijen tot een marinade.
- Verdeel deze over de vleesblokjes en marineer minstens 6 uur. (Kan een dag van tevoren).
- Leg houten spiesjes in water om verbranden te voorkomen.
- Rijg de vleesblokjes met een beetje ruimte ertussen aan de spiesen. Verwarm een grillpan of ovengrill en rooster de varkenshaas 10-12 minuten tot deze gaar is.
- Draai ze af en toe om en bestrijk ze met de marinade.
- Serveer ze bestrooid met de rest van de peterselie.
www.kids-n-fun.nl