Bouillabaisse

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een klassieke, Franse vissoep, Voor de liefhebber. Het is niet zo ingewikkeld als het klinkt. Zelf maken is toch het lekkerst. Misschien niet zo'n geschikt kinderrecept, hoewel er tussen de kids soms grote visliefhebbers zitten.

 Frans Soep Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 575
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 15 gram peterselie, fijngehakt 
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 sinaasappel, schoon geboend 
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden 
  • half rode spaanse peper, fijngesneden 
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels mayonaise 
  • 400 gram tomatenblokjes, blik 
  • half stokbrood, schuine plakken 
  • 1 envelopje saffraan 
  • 200 gram kabeljauw, in stukken 
  • 500 gram zeevruchten , diepvries
  • 380 ml visfond , pot

Bereiding

  1. Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en bak hierin de ui en 2 teentjes knoflook goudbruin.
  2. Schenk er de tomatenblokjes, visfond en 250 ml water bij en breng het geheel aan de kook.
  3. Rasp van een vierde deel van de sinaasappel de schil eraf (de rest wordt niet gebruikt). Voeg de sinaasappelrasp, saffraan en peper naar smaak toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
  4. Roer intussen de mayonaise om met de rest van de knoflook en de rode peper en breng op smaak met (versgemalen) peper.
  5. Verhit de grillpan. Bestrijk de plakken stokbrood dun met olie en gril ze 1-2 minuten per kant in de grillpan.
  6. Doe de zeevruchten en de kabeljauw in de soep en laat het geheel nog 8-10 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is.
  7. Breng de bouillabaisse op smaak met peterselie, zout en peper en serveer 'm met de knoflook-pepermayonaise (ook wel rouille genoemd) en het stokbrood.

www.kids-n-fun.nl


Catch exception Unexpected character encountered while parsing value: <. Path '', line 0, position 0.