Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
15 minuten + 15 minuten oventijd
kCal:
450
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 1 scharrelei(eren)
- 700 gram geraspte aardappelen, krieltjes
- 10 gram verse bieslook, fijngeknipt
- 200 gram ham, julienne
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram geraspte kaas
- 1 stronk broccoli
- 1/2 - 1 eetlepel zaanse mosterd, naar smaak
- 1 kleine bloemkool
- 250 ml kookroom, light als je slank wilt eten
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 °C voor. Kook de bloemkool-broccoli-roosjes in pan met laag kokend water 5 min.
- Roer intussen mosterd met scheutje kookroom glad. Klop ei en rest room erdoor en schep de helft van kaas erdoor.
- Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met ham julienne over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover en strooi de rest kaas over de schaal.
- Gratineer de bloemkool-broccolischotel in midden van oven ca. 15 min.
- Verhit intussen olijfolie in de koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op verpakking.
- Knip de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en krieltjes over 4 borden en bestrooi met bieslook.
www.kids-n-fun.nl