Kids-n-fun
Kleurplaten
Alle Kleurplaten
De nieuwste kleurplaten
De populairste kleurplaten
Kleurplaten op alfabet
Online kleurplaten
Kleurboeken
Maak eigen kalender uitleg
Maak persoonlijke kleurplaat uitleg
Blogs
Games
Games start
De nieuwste games
De populairste games
Filmpjes
Filmpjes start
Alle filmpjes
De nieuwste filmpjes
Knutsels en Puzzels
Knutsels en puzzels start
Knutsels
Puzzels
Ministeck
Binary puzzels
Memory
Woordzoekers
Schuifpuzzels
Sudoku's
Recepten
Recepten start
Alle recepten
Overzicht ingrediënten
Recepten op alfabet
De nieuwste recepten
Wallpapers
Wallpapers start
Desktop/PC wallpapers
Nieuwe wallpapers
Populairste wallpapers
Smartphone achtergronden
Nieuwe achtergronden
Populairste achtergronden
Tags
home
›
recepten
›
baklava met vanille ijs
Baklava met vanille ijs
Leuk?
1
2
3
4
5
 
2,5
/
4
stemmen
Baklava is een warm zoet gerecht, oorspronkelijk uit Turkije. De combinatie van dit warme gerecht, gecombineerd met vanille-ijs is heerlijk.
Internationaal
Nagerecht (toetjes)
Dit moet je weten
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
kCal:
Recept van: Boodschappen
Ingrediënten
10 plakjes bladerdeeg
poedersuiker
150 gram vloeibare boter
250 ml honing
0,5 theelepel kaneelpoeder
150 gram walnoten
150 gram amandelen
1 liter vanilleijs
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
Hak de helft van de walnoten grof. Maal de rest van de walnoten en amandelen fijn. Meng daarna de gehakte en gemaalde noten door elkaar. Boen de citroen schoon. Rasp 2 eetlepels van de schil en pers de vrucht. Schep de helft van de rasp door het notenmengsel.
Vet de vorm licht in.
Verwarm de vloeibare boter zonder dat het kleurt. Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar in de vorm en druk de naden met de vingers tegen elkaar. Bestrijk de deegbodem met 1 eetlepel vloeibare boter en schep er een dun laagje noten op. Herhaal dit totdat de lapjes op zijn en de bovenste laag uit deeg bestaat. Giet de rest van de vloebare boter erover en bak de baklava in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Meng honing met kaneelpoeder, citroensap en de rest van de citroenrasp. Verwarm dit tot een siroop en giet deze over de warme baklava. Laat dit goed intrekken of maak het gebak een dag van tevoren.
Snijd de baklava in reepjes of ruiten en serveer deze met een bolletje vanille-ijs. Bestrooi het gerecht rijkelijk met poedersuiker.
Benodigdheden:
Lage bakvorm 20 x 20 cm
w
w
w
.
k
i
d
s
-
n
-
f
u
n
.
n
l
Catch exception Unexpected character encountered while parsing value: <. Path '', line 0, position 0.