Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
kCal:
135
Recept van:
boodschappen
Ingrediënten
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel bloem
- zout
- peper
- 1 eetlepel groene pesto
- 125 ml creme fraiche
- 4 bosui, in ringetjes
- 500 gram witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
- 1 citroen
- 1 liter groentebouillon, van tablet
Bereiding
- Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes circa 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de asperges.
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg het kookvocht van de asperges, tijdens goed roeren, in gedeelten toe.
- Schep de bosuitjes met de helft van het loof erdoor en kook zachtjes 5 minuten.
- Meng de pesto, aspergepuree, crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en verwarm zonder te koken.
- Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjesloof en partjes citroen er apart bij.
Tips:
- Voeg eens een scheutje sherry of witte wijn bij de soep
- Vervang de bosui door een dun preitje
www.kids-n-fun.nl