Dit moet je weten
Aantal personen:
10 stuks
Bereidingstijd:
15 min + 20 bakken
kCal:
250
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 2 appels, friszoet, stevig
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels suiker, liefst rietsuiker
- 1 eieren
Bereiding
- Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
Doe dat ongeveer 15 minuten voordat je begint met dit recept. - Knip een stuk bakpapier af en leg dit op een bakplaat, het bakpapier moet er precies in passen. Verwarm de oven warm voor op 200 graden.
- Duw met een appelboor het klokhuis uit 2 stevige appels. Snij de appels in dunne plakjes.
- Leg de bladerdeeg velletjes op een snijplank. Leg de appelplakjes in het midden van elk velletje. Snij een rondje uit het bladerdeeg, om de appelplakjes heen. Zorg dat je een rand van 1/2 centimeter om de appel overhoudt.
- Leg de rondjes bladerdeeg met de appelplakjes voorzichtig op de bakplaat. Doe het ei in een kommetje en roer zo hard met een vork, dat al het ei dezelfde kleur heeft. Smeer de bladerdeegtaartjes dun met het ei in, gebruik hiervoor een kwastje.
- Strooi 2 eetlepels rietsuiker over de bladerdeeg taartjes. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de bladerdeeg taartjes in 20 tot 25 minuten gaar en mooi bruin.
Benodigdheden:
- bakpapier
- appelboor
- kwastje
Tips:
- Maak het bakblik een beetje nat, dan blijft het bakpapier er makkelijk op liggen
www.kids-n-fun.nl