Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
40 minuten
kCal:
750
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 400 gram gesneden andijvie
- 1 kg aardappelen, iets kruimig
- 2 fijngesneden ui(en)
- 150 gram roomkaas, met knoflook en kruiden
- 125 gram magere spekreepjes
- 200 ml melk
- 1 rookworst, 350 gram
- 55 gram walnoten
Bereiding
- Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
- Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant, neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin.
- Verwarm de melk.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Meng er de melk, boursin, spekjes, ui en andijvie door.
- Warm al roerend goed door. Bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.
www.kids-n-fun.nl