Dit moet je weten
Aantal personen:
12 stuks
Bereidingstijd:
10 minuten bereiden + 30 minuten wachten
kCal:
205
Recept van:
Allerhande
Ingrediënten
- 2 scharrelei(eren)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 50 gram boter
- 100 ml halfvolle melk
- 300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 ml advocaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor 200 °C.
- Laat (in magnetron) de boter zachtjes smelten.
- Meng in een schaal de bakmeel met suiker, bakpoeder en mespunt zout.
- Klop in een andere kom eieren los met melk.
- Klop gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor.
- Roer het eimengsel met vork of houten lepel snel door de bakmeel (paar klontjes is niet erg).
- Schep het beslag in ingevette holtes van muffinvorm. Schep de rest van de advocaat op beslag in de holtes.
- Schuif de muffinvorm op een rooster in het midden van oven en bak de cupcakes in 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat in de vorm 5 min. afkoelen.
- Cupcakes uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
www.kids-n-fun.nl