Dit moet je weten
Aantal personen:
6 personen
Bereidingstijd:
25 minuten + enkele uren koud worden
kCal:
Recept van:
Oma
Ingrediënten
- 100 gram basterdsuiker, wit
- 2,5 dl slagroom, ongeklopt
- 30 gram citroen
- 70 gram eiwitten
- 12,5 gram gelatine poeder
- 500 gram aardbeien
Bereiding
- Was de aardbeien en zoek er de mooiste uit om later in hun geheel in de pudding te doen.
- Bestrooi ze met wat suiker en laat dit intrekken.
- Wrijf de overige aardbeien door een zeef. Pers een halve citroen uit. Klop de slagroom stijf. Klop het eiwit stijf.
- Los het gelatinepoeder met de suiker op in een beetje kokend water. Roer hem door de aardbeienpuree. Voeg het gezeefde citroensap toe. Roer het mengsel door de stijfgeslagen room en de stijfgeklopte eiwitten. Vermeng het met de achtergehouden hele aardbeien. Roer af en toe in de massa.
- Doe de massa, zodra het mengsel geleiachtig geworden is, in een met opgeklopt eiwit besmeerde puddingvorm. Laat de pudding koud en stijf worden (enkele uren in de koel kast bijvoorbeeld), stort hem op een vochtige schotel, garneer met wat achtergehouden hele aardbeien en dien op.
www.kids-n-fun.nl